31jan2022
We vertellen je graag meer over het wandmodel Stylish van het merk Daikin en de verschillende uitvoeringen van het toestel. Welke functies en prijsklasse het zich in bevindt.

Ontdek alles over de Daikin Stylish!  

Wat wordt er allemaal besproken in dit artikel?

Daikin Stylish model

De belangrijkste functies.

 De Stylish van Daikin heeft een aantal basisfuncties die we even kunnen overlopen. Ik som alvast even op welke functies we gaan tegenkomen:

 • Koelen
 • Verwarmen
 • Ventileren
 • Ontvochtiging
 • Automatische stand (koelen of verwarmen)


Wat zit er nog in:

 • Wifi module voor het bedienen van de airco op eender welke locatie
 • Luchtzuivering door de flashstreamer technologie
 • Coanda effect (het sturen van de lucht voor meer comfort)


Koelen:

de stand koelen zorgt voor een aangename temperatuur in de zomer en een verlaging van de vochtigheid in de ruimte. Door het warmtepomp principe gaat de Stylish warmte onttrekken uit de ruimte en deze buiten terug afgeven waardoor we een verlaging krijgen in temperatuur. Door dat we het binnen toestel koud gaan maken trekt het ook vocht aan vanuit de ruimte, deze gaat dan condenseren op de binnenuit en wordt daarna afgevoerd naar buiten. Hierdoor gaat de percentage van luchtvochtigheid ook dalen.

Het is belangrijk om te weten dat we de temperatuur niet te laag mogen zetten in de stand koeling door de ontvochtiging. Het is namelijk perfect mogelijk om een comfortabel binnenklimaat te creëren door maar enkele graden te dalen in de ruimte. Probeer daarom niet meer dan 5graden onder de buiten temperatuur te koelen.


Verwarmen:

Door de het omkeerprincipe van de warmtepomp is het mogelijk om de ruimte te kunnen verwarmen. Door warmte buiten te onttrekken van de buitenlucht en die mee te nemen naar binnen is het mogelijk om te verwarmen met de airco. Wat belangrijk is te weten bij het verwarmen van de ruimte is wanneer je een airco op 20°C instelt dat deze verwarmt naar 21°C en daarna stopt tot de ruimte 19,5°C is. Hierdoor hoeft de airco niet op een halve graad aan en uit te schakelen.


Ventileren:

Door dat een airco uitgerust is met een DC ventilator is het in sommige gevallen interessant om te de stand ventileren te gebruiken. Denk hier aan de geforceerde luchtcirculatie die ervoor zorgt wanneer je bijvoorbeeld een houtkachel gebruikt dat deze warmte beter circuleert in de woning en je daardoor meer ruimte verwarmt. Ook bij semi warme dagen kan een ventilator al zorgen voor een verkoelende werking met een verwaarloos energieverbruik.


Ontvochtiging:

De stand ontvochtigen zorgt ervoor dat de luchtvochtigheid gaat zakken. Ontvochtigen is koelen met een zo laag mogelijke luchtsnelheid hierdoor proberen we zo min mogelijk de temperatuur te laten zakken. Wel moeten we opletten dat we niet vergeten de airco tijdig af te zetten zodat de lucht ook niet te droog is. Hiervoor is het gebruik van een hygrometer handig.


Automatische stand:

De stand automatisch kiest in principe wanneer de airco moet gaan koelen en wanneer deze moet verwarmen. Dit is een handige stand voor als je een constante temperatuur wil in de kamer en je deze gebruikt voor zowel airco als verwarming. Stel wenst een kamertemperatuur van 22°C, wanneer de temperatuur warmer wordt dan 22°C dan gaat de airco koelen en wanneer deze kouder wordt dan 22°C gaat deze verwarmen.


Wifi module:

Bedien je airco van eender welke plaats om zo het gewenste comfort te creëren wanneer je thuiskomt van je werk of van ergens anders. Met de wifi module kan je ook je verbruik monitoren en eventuele weekschema's opmaken. 


De luchtreiniging:

Door het behulp van de flash streamer technologie worden er chemische reacties geactiveerd waardoor de flash streamer allergenen verwijdert. Zoals pollen, schimmel en geuren.

De geurfilter uit titaniumpatiet zorgt voor een optimale bestrijding van geuren. Deze functie is vooral belangrijk als je last hebt van allergische reacties, hierdoor garandeer je een goede luchtkwaliteit in de kamer waar de airco wordt gemonteerd. Ook is het zo dat de airco's na verloop van tijd geen geuren meer afgeven, wat vroeger wel het geval was.

 

De prijs van de Daikin Stylish.

Wens je graag een Daikin airco aan te kopen dan kan je via onderstaande links meer weten over de verschillende uitvoeringen.


De Stylish wit binnenunit begint al vanaf 534,98€ incl. btw.

Daikin Stylish wit

Ontdek de binnenunitDe Stylish zwart binnenunit begint al vanaf 551,31€ incl. btw.

Daikin Stylish zwart

Ontdek de binnenunitDe Stylish zilver binnenunit begint al vanaf 693,22€ incl. btw.

Daikin Stylish zilver

Ontdek de binnenunitDe Stylish houtlook binnenunit begint al vanaf 693,22€ incl. btw.

Daikin Stylish houtlookOntdek de binnenunitOp onze website vindt u de productpagina en prijzen van de binnenunit en de buitenunit afzonderlijk opgesomd om wille dat de Stylish ook combineerbaar is met een multi-buitenunit

Het verbruik van het toestel.

Voor het verbruik van de Daikin Stylish gaan we zien naar de COP van het toestel over een seizoen gezien. Naargelang het vermogen van het toestel veranderd de COP:

 • FTXA20 + RXA20 (2kW koelvermogen) --> COP 5,15 / EER 8,75
 • FTXA25 + RXA25 (2,5kW koelvermogen) -->COP 5,15 / EER 8,74
 • FTXA35 + RXA35 (3,5kW koelvermogen) --> COP 5,15 / EER 8,73
 • FTXA42 + RXA42 (4,2kW koelvermogen) --> COP 4,63 / EER 7,5
 • FTXA50 + RXA50 (5kW koelvermogen) --> COP 4,61 / EER 7,33

Wat is COP en EER?

COP staat voor Coëfficiënt of performance en is een getal dat je mag delen door je koelvermogen (EER) of verwarmingsvermogen (COP) om het elektrisch vermogen te weten.


De afmetingen van de binnenunit.

De afmetingen van de Daikin Stylish zijn hetzelfde voor eender welk vermogen. 

Afmetingen Daikin Stylish:

29,5cm x 79,8cm x 18,9cm (h x b x d)Onze review van het toestel!

⭐⭐⭐⭐⭐

Onze mening over de Stylish:

De Stylish is een hoog afgewerkt design wandmodel met uitstekende rendementen als het om verbruik gaat. 

De kostprijs van de Stylish is dan wel iets duurder dan de andere modellen maar van alle wandmodellen is hij bij uitstek het meest compact op de markt en is daarom een uitstekende keuze wanneer u enkel wil koelen en verwarmen met een onopvallend toestel. De luchtreiniger zorgt ervoor dat onaangename geuren wegblijven en de lucht in de ruimte van goede kwaliteit is.

Meer weten?

Daikin Stylish wandmodel

Geplaatst in Een daikin airco kopen? Prijslijst 2024! op 31/01/2022

Contact
Daikin Stylish wandmodel

Over Philippe Vos

Contact

Bekijk ook

Andere artikels in de categorie: