04nov2021
De Daikin luchtreiniger is een zeer krachtige luchtreiniger met een interessant prijskaartje. Ontdek wat ze allemaal zuiveren en misschien is het wel iets voor u.

Waarom Kiezen voor een Daikin luchtreiniger bij thuis of op kantoor?

In dit artikel gaan we meer te weten komen over de Daikin luchtreiniger of luchtreinigers in het algemeen. Ik geef je alvast een opsomming welke onderwerpen ik ga aanhalen:

Luchtreiniger Daikin Corona

Waarom kiezen voor een luchtreiniger.

Het is de dag vandaag verplicht om een woning voldoende te ventileren om zo de CO2 hoeveelheid in de kamer niet te laten oplopen. Maar het is met ventileren niet voldoende wanneer je last hebt van allergenen, huisstofmijt, bacteriën of schimmels.

Om deze kwaaltjes aan te pakken kan je vertrouwen op een luchtreiniger. De meeste luchtreinigers zijn voorzien van een HEPA-filter, geurfilter en een ventilator. De Daikin luchtreiniger gaat hier nog een stapje verder in voor het aanpakken van allergenen, bacteriën en huisstofmijt. 

Dus wanneer je kiest voor een gezond binnenklimaat is het dus essentieel om de ruimte voldoende te ventileren +/- 15min/dag en het plaatsen van een luchtreiniger in de kamer. 

Ook is er recentelijk onderzoek gedaan naar het COVID virus (Corona) en ook hier zuivert de luchtreiniger voor 99,98%.

Luchtreiniger Pasteur de LILLE onderzoek

Hoe werkt de Daikin luchtreiniger.

Om te weten hoe de MC55W of de MCK55W werkt moeten we eerst gaan kijken wat er in de luchtreiniger zit:

De ventilator:

de luchtreiniger is voorzien van een krachtige ventilator die grote hoeveelheden lucht aanzuigt langs 3 zijde van de reiniger. De ventilator kan in verschillende snelheden draaien, in de laagste stand maakt de luchtreiniger 19dBa geluid wat enorm laag is en ideaal voor slaapkamer

De Flashtreamer technologie:

De streamer van Daikin is een soort plasma-ontlading en breekt gevaarlijke chemische stoffen af. Het afbrekend vermogen is te vergelijken met een thermische energie van ongeveer 100.000°C. 

De Streamer zendt ultra snelle elektronen uit die tegen elkaar botsen en verbinden met stikstof en zuurstof in de lucht, zo vormen ze vier soorten elementen, deze elementen hebben een afbrekend vermogen.

Elektrostatische HEPA-filter:

De HEPA filter van Daikin is elektrostatisch geladen wat maakt dat we doeltreffend schadelijke stoffen kunnen opvangen zonder drukverlies. Door dat de filter elektrostatisch is zal deze niet snel verstopt geraken.

Geurfilter:

De geurfilter absorbeert en ontbindt geuren in samenwerking met de streamer. Er is een constante regeneratie dankzij het absorberend vermogen en de filter hoeft dus niet vervangen te worden.

Generatiemodule:

Dit is de laatste stap in de luchtreiniger die op basis van plasma-ionen de gezuiverde lucht nog verder reinigt, dit zorgt voor het gewenste resultaat van een zuiver binnenklimaat.

Bevochtiging (enkel bij de MCK55W):

Dankzij de lucht bevochtiging breng je de relatieve vochtigheid in de ruimte terug op een normaal percentage, zeker bij nieuwbouw durft de vochtigheid laag zijn door de ventilatie-unit.

Wat kost de luchtreiniger van Daikin.

Er zijn 2 verschillende uitvoeringen van de luchtreinigers met als verschil dat de MCK55W de lucht kan bevochtigen.

De prijs voor de MC55W komt neer op 492€ incl.btw.

Daikin luchtreiniger MC55W


Dit toestel aankopen?


prijs voor de MCK55W met luchtbevochtiging komt neer op 598€ incl. btw.

Daikin luchtreiniger MCK55W

Dit toestel aankopen?


Onze review van de Daikin Luchtreiniger.

⭐⭐⭐⭐

Onze mening over de luchtreiniger:

Wij hebben de luchtreiniger in de onze slaapkamer getest en waren verrast door de stille werking, Wanneer we de reiniger in zijn maximale stand zetten zien we dat het toestel snel reageert en de indicator snel daalt, zo gebruiken we de reiniger op de laagste stand tijdens de nacht en zetten we hem af toe eens op de maximale stand. Naar onze mening is de reiniger toepasbaar voor alle ruimtes waar meer dan één persoon aanwezig is voor het voorkomen van verspreiding van bacteriën en virussen. 


Daikin luchtreiniger kopen

Geplaatst in Een daikin airco kopen? Prijslijst 2024! op 04/11/2021

Contact
Daikin luchtreiniger kopen

Over Philippe Vos

Contact

Bekijk ook

Andere artikels in de categorie: